8 вересня 2023
Святі праведні Богоотці Іоаким і Анна
Шанобливе ставлення до цього подружжя, яке навіки стало символом беззаперечної довіри Богові, ми бачимо й в тому, що на кожній службі ми згадуємо імена батьків Пречистої Діви, а 9 вересня Церква відзначає День сім’ї.
8 вересня 2023
Різдво Пресвятої Богородиці (відео)
У церковному співі сьогоднішнього свята ми чуємо: «Сьогодні початок нашого Спасіння». Коли ми здобуваємо беззастережне прийняття волі Божої починається наша свобода в Богові, який є Любов. Тоді не буде ні страху, ні відчаю, ні скрути. Про наш шлях з Господом в єдності з Ним дивіться у проповіді о.Віктора Маринчака на свято Різдва Пресвятої Богородиці.
8 вересня 2023
Духовні зустрічі з о.Віктором Маринчаком (анонс)
На прохання парафіян ми вирішили відновити духовні зустрічі з настоятелем Іоано-Богословського храму ПЦУ. У неділю 10 вересня 2023 року, одразу після Літургії та панахиди, в нашому храмі відбудеться перша бесіда, де о.Віктор Маринчак поділиться з громадою своїм досвідом, враженнями і думками з приводу головної служби Церкви - Літургії.
8 вересня 2023
Свято нашого храму (відео)
Різдво Пресвятої Богородиці є святом нашого храму. Один із приділив Іоано-Богословської церкви присвячений саме цієї історичній події. В 1991 році на свято Різдва Богородиці відбулась перша Літургія в напівзруйнованій будівлі, що тоді перебувала в аварійному стані. Про те, як ми завжди відчували себе під покровом Божої Матері розповідає о.Віктор Маринчак.
7 вересня 2023
Від усяких нас бід визволяй! (відео)
За підрахунками фахівців Церква вшановує близько семисот ікон Божої Матері. Існує сотні молитов-звернень до Богородиці. В літургійній практиці ми також неодноразово величаємо Чеснішу від херувимів і незрівнянно славнішу від серафимів. Особливо урочисто похвала Богородиці звучить під час архієрейських служб. До вашої уваги фрагмент співу у виконанні священників Харківської єпархії ПЦУ в храмі Апостола Любові.
7 вересня 2023
Різдво Пресвятої Богородиці
Різдво Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Пріснодіви Марії святкується Церквою, як день всесвітньої радості. У цей світлий день, на межі Старого і Нового заповітів, народилася Преблагословенна Діва Марія, покликана від віку Божественним Промислом послужити таємниці втілення Бога Слова – стати Матір’ю Спасителя світу.
6 вересня 2023
Після народження Богородиці світ перемінився назавжди (відео)
Подія Різдва Пресвятої Богородиці нагадує нам, що не завжди складні життєві обставини, скорботи і випробування мають зв’язок з особистим гріхом, а тим більше – що вони не повинні бути приводом для зневіри. Війна дає чимало підстав для смутку і розпачу, але будемо сильними та стійкими у вірі.
5 вересня 2023
Михайлове диво
6 вересня за новоюліанським календарем Православна Церква згадує Чудо архистратига Михаїла в Хонах. В народі це свято часто називають «Михайловим чудом». За переданнями великий князь Київський Всеволод заснував свій отчий Видубицький монастир саме на честь цього чуда архистратига Михаїла.
5 вересня 2023
Харків попрощався з відомим митцем (фото)
"Ніколи не питай, по кому подзвін - він по тобі". У вівторок 5 вересня 2023 року в Іоано-Богословському храмі ПЦУ відбулось прощання з відомим музикантом, актором і волонтером Михайлом Кабановим.
4 вересня 2023
Ікона «Неопалима купина»
4 вересня за новоюліанським календарем Православна церква вшановує ікону Божої Матері "Неопалима купина". День святкування ікони співпадає з днем пам'яті святого пророка Мойсея, званого Боговидцем, який удостоївся бачити Бога на горі Синай. За переказами, першообраз ікони Богородиці/ «Неопалима Купина» був написаний на камені тієї скелі, де до Мойсея звернувся Бог ...
4 вересня 2023
Святитель Іосаф Білгородський
4 вересня за новоюліанським календарем Православна Церква України відзначає день знайдення мощей святителя Йосафа Білгородського. Визначного діяча Слобожанщини, блискучого оратора, подвижника і просвітителя часто помилково вважають російським. Спробуємо науково обґрунтувати, що це не відповідає дійсності.
3 вересня 2023
"Ми всі боржники перед Богом" (відео)
Перед нами фундаментальна проблема буття – схильність людина до гріха та свавілля. Нічого у нас свого немає. Ми все отримали від Бога: життя, здібності, таланти. Господь дав нам радість існування в цьому світі. Як віддати Йому належне, щоб примножувати Любов - у недільній проповіді о.Віктора Маринчака.