Страждання не є марними (відео)

19 січня 2024
З цим важко примиритись, але більше за все душа зростає в стражданнях. Вони ніколи не бувають марними й, можливо, через досвід співстраждань хтось інший рятується і чиєсь серце прокидається та розкривається до любові. Іноді здається, що Бог нас залишив, мовчить або тримає дистанцію, але насправді Він повсякденно втручається в наші справи, історію, долю народів.

Ми бачимо, навіть коли шансів майже немає, як людина чудом повертається до життя. Але значно більшим дивом є воскресіння душ, що поневірялись, зазнали горя і втрат, після чого три чверті єства просто розчинилося в нестерпному болю.



Встояти, попри всі несприятливі обставини, не дати себе знищити, не піддатись відчаю та зневірі – то вже є велика внутрішня Перемога, до якої кличе нас Господь. «З нами Бог!» - співали ми нещодавно на Різдвяних службах. Він справді поряд і дарує нам щоденні прояви милосердя. Їх варто побачити, відчути серцем й не тільки з вдячністю сприймати, але навчитись з кожного чуда, свідками якого стаємо, безперервно вдосконалюватися та зростати. Наші молитви здатні комусь допомогти, тому ми продовжуємо соборно на кожній Літургії згадувати дорогих нам людей. На служби суботи і неділі 20-21 січня 2024 року приймаємо ЗАПИСКИ ОНЛАЙН. Імена живих і померлих пишіть, як завжди, в коментарях під відповідним постом на Фейсбук сторінці нашої церковної громади -  Храм Святого Іоана Богослова міста Харкова https://www.facebook.com/BogoslovKharkov/
Початок Літургії о 10 ранку. По закінченні молимось за спочилих на панахиді.
 


На кожній Літургії в Іоано-Богословському храмі ПЦУ додатково виголошуються молитви про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, за воїнів-захисників Української держави, одужання поранених, порятунок полонених та безпеку мирних жителів. Харків продовжують обстрілювати, але Господь чує наші молитви і «якщо Бог за нас, то хто проти нас?» (Рим.8:31). Не зупиняємось своїми скромними зусиллями наближати Перемогу. Слава Ісусу Христу! Слава Україні!



Допомогти храму ви можете, надіславши гроші на картку через Приват24.

Приватбанк
 4149 6293 1322 1459

4149 4390 0091 7074


або
5169 3305 1630 1279
РГ ХРАМ СВЯТОГО ІОАНА БОГОСЛОВА