Духовна фортеця Слобожанщини (відео)

19 травня 2023
«Бог є Любов», - ці слова Апостола і Євангеліста Іоана Богослова ми відчуваємо у нашому храмі вже більше тридцяти років.

Щоб не відбувалось навколо: обстріли, пандемія, втрати, економічна скрута, особисті трагедії - завжди улюблений учень Спасителя нас надихав, оберігав і насичував цей простір та кожну душу, яка заходила в храм Апостола Любові.



Десятки тисяч харків’ян з перших днів Незалежності України і до сьогодні хоч раз в житті доторкнулись до духовної фортеці Слобожанщини. Тут збирались фундатори української церкви на початку 90-х. Звідти проводжали в останню путь Героїв Небесної Сотні та загиблих воїнів. У цих стінах багато років проходили численні концерти, мистецькі акції та освітньої-просвітницькі заходи. Саме Іаоно-Богословський храм ПЦУ був і лишається серцевиною волонтерського, пластового й патріотичного руху Харкова.


Іоано-Богословський храм м.Харкова 1992 рік

Ніхто не знає скільки триватиме велика війна, але ми точно знаємо, що не зупинимось молитись за Перемогу і близьких, які потребують нашої підтримки. На Літургію 20 травня і на святкову службу в день вшанування покровителя Іоано-Богословського храму 21 травня приймаємо ЗАПИСКИ ОНЛАЙН. Імена живих та померлих пишіть в коментарях під цим постом. Початок Літургії о 10 ранку. Одразу по закінченні – панахида.



«Немає більшої любові за ту, коли хто душу свою кладе за друзів своїх… (Ін. 15:13)» написано на стінах нашого храму, де викарбувані імена Героїв. Цей меморіальний комплекс незабаром плануємо продовжувати. Напередодні свята згадаємо всіх, помолимось за кожного, подякуємо тим, хто покладає свою душу на фронті і в тилу. Нехай молитвами Апостола Любові Господь береже нашу країну та її народ . Христос Воскрес! Воскресне Україна!



Допомогти храму ви можете, надіславши гроші на картку через Приват24.

Приватбанк

4149 6293 1322 1459

4149 4390 0091 7074


або
5169 3305 1630 1279
РГ ХРАМ СВЯТОГО ІОАНА БОГОСЛОВА