Треба навчитись бачити Любов (відео)

28 квітня 2023
 У церковному році є день, коли саме жінки стають центром тяжіння і взірцем втілення формули «Бог є Любов!». Євангеліє показує три різновиди жіночого служіння.

Марфа, яка клопочеться по господарству. Марія, що забуває весь світ та сідає біля ніг Спасителя, аби увібрати кожне Слово. І є святі жінки-мироносиці –приклад жертовності, духовної сили й стійкості. Вони слухали Ісуса, допомагали Йому, але були обдаровані містичною інтуїцією, а тому серцем і душею відчули, Хто перебуває з ними. Жінки-мироносиці можуть вважатись матерями всіх віруючих, бо віра – насамперед вірність до самої смерті й навіть після неї. Любов ніколи не перестає, і якщо на якійсь момент нам здається, що вона померла, то неодмінно станеться воскресіння.
 


Молитва матерів, дружин, сестер, що промовляється з глибини жіночого серця, здатна творити дива. Нам є за кого прохати Господа! І хоч інколи ми не відаємо, хто відвалить важкий камінь, але завжди поряд є янгол, який скаже «Не бійтеся, бо знаю, що ви шукаєте». Під час війни важливо продовжувати молитовне служіння за близьких і рідних. Тому в Іоано-Богословському храмі ПЦУ ми й надалі приймаємо ЗАПИСКИ ОНЛАЙН. Імена живих і померлих пишіть в коментарях під відповідним постом на Фейсбук сторінці нашого храму https://www.facebook.com/BogoslovKharkov/.
Початок Літургії в суботу і неділю 29-30 квітня о 10 ранку. По закінченні служимо панахиду.



 Жінок, що поспішали до гробу, мали зустрічати воїни-окупанти, які без вагань готові були застосувати зброю. Мироносиці журились, але вірили, напевно, боялись, утім діяли, сумнівались, проте виконували своє призначення. А ще любили всім серцем, як тільки можуть любити жінки. Тому Господь саме їм першим сповістив радісну вістку. Нехай приклад мироносиць та їх святі молитви надихають нас на Перемогу. Христос Воскрес! Воістину Воскрес!      



Допомогти храму ви можете, надіславши гроші на картку через Приват24.

Приватбанк
 4149 6293 1322 1459

4149 4390 0091 7074


або
5169 3305 1630 1279
РГ ХРАМ СВЯТОГО ІОАНА БОГОСЛОВА