Оновлення Пасхальної радості (відео)

20 квітня 2023
Війна забирає найцінніше: близьких людей, пошкоджені домівки, освіту для дітей, культурне життя, здоров’я літніх, але вона не здатна лишити нас головного - Пасхальної радості.

Сьогодні, коли всім бракує позитивних емоцій, Великодні свята дають нам безцінний досвід долання смерті. У пекла більше немає перемоги, а влада сил темряви лише тимчасова. Це підвалини нашої віри і неймовірна надія, що зрештою все буде добре.



Завершується Світлий тиждень – особлива пора святкування Христового Воскресіння, яка ніби є одним днем, що належить вічності, де «часу вже не буде» (Одкр.10,6). У храмах ще відчинені Царські врата, що символізує відкритість невидимого духовного світу, немає вінчань і заупокійних молитов, перед іконостасом досі стоїть пасхальний хліб Артос, який у суботу роздроблять та роздадуть віруючим, але вже скоро провідна неділя, де все зміниться і на Червону гірку ми будемо поминати померлих. Почнеться час, який Церква називає Антипасхою. На служби Світлої Суботи 22 квітня і Фоминої неділі 23 квітня в Іоано-Богословському храмі приймаємо ЗАПИСКИ ОНЛАЙН. Імена живих і спочилих пишіть в коментарях під відповідним постом на Фейсбук сторінці Храм Святого Іоана Богослова міста Харкова. https://www.facebook.com/BogoslovKharkov/. Початок Літургії о 10 ранку.



«Ми бачимо, що ворог добре розуміє духовну складову боротьби, тому він намагається позбавити нас великодньої радості, бо свято Воскресіння повинно надихати нас на подальшу боротьбу», - констатує предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній. Тому дякуємо за  можливість знову доторкнутись до Пасхальної радості. Нехай оновлення Великодня принесе в наші серця спокій, благополуччя і продовження боротьби до остаточної Перемоги над силами зла.
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!



Допомогти храму ви можете, надіславши гроші на картку через Приват24.

Приватбанк
 4149 6293 1322 1459

4149 4390 0091 7074


або
5169 3305 1630 1279
РГ ХРАМ СВЯТОГО ІОАНА БОГОСЛОВА