Скорботна Мати їде поряд з нами (відео)

31 березня 2023
Цього року особливо відчувається швидкоплинність часу. Війна змінила темпоритм життя, сприйняття простору, ставлення до реальності, але, попри весь біль втрат, дала також неоціненний досвід відчуття Божої присутності.

Вже другий рік поспіль нашою постовою жертвою є духовні муки рівних яким, мабуть, немає. Вже в наступну п’ятницю ми будемо відзначати Благовіщення, у суботу - воскресіння Лазаря, а в неділю - святкуватиме Вхід Господній в Єрусалим. Але за тиждень до Вербної неділі Церква нагадує нам про зразки материнської любові, справжнього покаяння і непоказової смиренності.



Ця субота називається Акафістною, бо з особливою шаною ми прославляємо Пресвяту Богородицю. Скорботна Мати їде поряд з нами, Вона бачить все, що коїться, прагне нашого спасіння й є Тією, до кого ми можемо звертатись. Її молитви і заступництво нам сьогодні вкрай необхідні, тому на службу суботи Акафіста в Іаоно-Богословському храмі приймаються ЗАПИСКИ ОНЛАЙН. Як завжди, імена живих і померлих, пишіть в коментарях під відповідним постом на Фейсбук сторінці храму https://www.facebook.com/BogoslovKharkov/. Хто ще не підписався - дуже радимо це зробити. Там можна знайти більше інформації про життя нашої церковної громади. Початок святкової Літургії в суботу 1 квітня 2023 року о 10 ранку.



Ще трохи терпіння і квітень принесе нам різнобарв’я кольорів, довгоочікуване тепло, а головне Великдень та воскресіння всього живого. Готуємось до контрнаступу природи і наших Збройних Сил. Наближаємо Перемогу й примножуємо Любов. Пам’ятаємо, що Скорботна Мати завжди поряд з нами!



Оранта в новій частині нашого храму. Світлина зроблена до початку Великої війни.



Допомогти храму ви можете, надіславши гроші на картку через Приват24.

Приватбанк
 4149 6293 1322 1459

4149 4390 0091 7074


або
5169 3305 1630 1279
РГ ХРАМ СВЯТОГО ІОАНА БОГОСЛОВА