Готуємось до свята (відео)

02 грудня 2022
На війни немає вихідних, але бувають свята, які неможна пропустити. У суботу весь світ відзначатиме 300-річчя від дня народження геніального українського любомудра Григорія Савича Сковороди. А вже у неділю ми маємо перше зимове Двунадесяте свято - Введення в храм Пресвятої Богородиці.

Свого часу видатний філософ жив неподалік нашої церкви, і, скоріш за все, заходив до Іоано-Богословського храму, який на той момент був дерев’яним. Саме парафіяни нашої громади проводили перші урочисті заходи на світанку Української Незалежності, а о.Віктор Маринчак тридцять років тому освячував пам’ятник Г.Сковороді біля Покровського Собору.


На фото о.Віктор Маринчак 1 вересня 1992 року. 

Можливо, колись Варсаву, який написав молитву про Харків, канонізують, але поки ми просто згадаємо діда нації, який справедливо вважав наш град «Сьомим оком Бога». Сьогодні прифронтове місто, як і вся країна, переживає важкі часи. Втім, навіть без світла в храмі Апостола Любові продовжуються Богослужіння.
На суботню і недільну Літургію 3-4 грудня 2022 року ми приймаємо ЗАПИСКИ ОНЛАЙН. Імена живих та померлих, як завжди, залишаємо в коментарях під відповідним постом на Фейсбук сторінці нашого храму https://www.facebook.com/BogoslovKharkov/.
Початок Літургії в Іоано-Богословському храмі під час війни о 10 ранку. По закінченню служимо панахиду.



Введення в храм Пресвятої Богородиці – це початок метаісторії, де Марія робить перші кроки до Святая святих, що увінчуються її Богоматеринством, воскресінням Спасителя та життям майбутнього віку. Нам всім довелось стати учасниками доленосних подій. І хоч в домівках українців немає струму, бракує тепла і є проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом, - головне, що ми на боці Правди! Нехай Світло Істини зігріває наші серця, а Матінка Божа допомагає всім, за кого ми старанно молимось. Продовжуємо наближати Перемогу на духовному фронті.
Слава Ісусу Христу! Слава Україні!



Допомогти храму ви можете, надіславши гроші на картку через Приват24.

Приватбанк

4149 6293 1322 1459

4149 4390 0091 7074


або
5169 3305 1630 1279
РГ ХРАМ СВЯТОГО ІОАНА БОГОСЛОВА