Час вимагає від нас надзусиль (відео)

11 листопада 2022
У суботу 12 листопада Церква вшановує Озерянську ікону Божої Матері, яка вважається покровителькою Харкова, а в неділю на службі згадується Євангельська історія про зцілення Гадаринського біснуватого. Здавалось би, ці події не мають нічого спільного. Проте, якщо подивитись глибше, то можна знайти певні паралелі між спротивом незламного  міста і боротьбою з темними силами, що повсякчас намагаються його захопити.


Харків продовжує долати всі труднощі й молитвами тисяч людей міцно тримає духовний фронт. Розслаблятися, звісно, зарано, але останнім часом ми все-таки спостерігаємо певні перемоги в боротьбі з ворогами зовнішніми і, хочеться вірити, що й внутрішніми. «Чого хочуть біси? Нищити, принижувати, привести до загибелі. Вони приносять у світ лють, ненависть, несамовитість. Ми бачимо постійно протиставлення: любові та злоби, життя і смерті, радості єднання з Богом та агресії диявольського руйнування», -  констатує о.Віктор Маринчак.


У цій війні кожен має внести свою лепту в Перемогу: дією, словом, молитвою. В Іоано-Богословському храмі на найближчі служби в суботу і неділю 12-13 листопада 2022 року ми продовжуємо приймати ЗАПИСКИ ОНЛАЙН. Імена живих та померлих прохання залишати в коментарях під відповідним постом на Фейсбук сторінці храму. Початок Літургії о 10 ранку. По закінченню служимо панахиду.
 

Час вимагає від нас надзусиль. Зараз всім важко, але щоб уникнути гіркої долі нам, сучасним гадаринцям, необхідно зупинитися, схаменутися, розкаятися, осмислити своє минуле, відверто порівняти з Божими заповідями, євангельськими чеснотами та просити Бога не карати нас – як це зробили колись мешканці Ніневії після проповіді пророка Іони. Будемо гідно нести свій хрест. Нехай Господь благословить і підтримає всіх за кого ми підносимо молитви. Слава Ісусу Христу! Слава Україні!

Допомогти храму ви можете, надіславши гроші на картку через Приват24.

Приватбанк

4149 6293 1322 1459

4149 4390 0091 7074


або
5169 3305 1630 1279
РГ ХРАМ СВЯТОГО ІОАНА БОГОСЛОВА