Записки онлайн на свято (відео)

13 жовтня 2022
Попереду особливий день для кожного українця. Ніде у світі так не шанують свято Покрова Пресвятої Богородиці, як у нас. Не випадково саме 14 жовтня є Днем захисників і захисниць України, а про славну історію козацтва, боротьбу за Незалежність часів Мазепи, визволенних змагань, створення армії УПА знає кожен патріот.

Історія свята походить з Візантії. У 902 році на Константинополь напали араби-сарацини. Того ж дня, під час Божої Служби прихожанам Влахернської церкви, явився Образ Божої Матері. Помолившись разом з людьми у храмі, Вона зняла з голови омофор, і боронячи людей від нещастя, простягла його над ними. Це допомогло воїнам та мешканцям відстояти свою незалежність у боротьбі з ворогом, а радісна новина про цю Дивовижну подію швидко розлетілася світом. З того часу Образ Богоматері Покрови є символом заступництва від усього лихого.

Ми впевнені, що заступництвом Пресвятої Богородиці Україна витримає всі випробування та здолає російського агресора. Попереду непростий шлях, але підтримка ЗСУ, щирі молитви і дієва віра наближають нашу Перемогу. На найближчі служби ми приймаємо ЗАПИСКИ ОНЛАЙН. Імена живих і померлих залишаємо в коментарях під відповідним постом на сторінці у Фейсбуці https://www.facebook.com/BogoslovKharkov.
Початок Літургії в Іоано-Богословському храмі під час війни о 10 ранку. По закінченню служимо панахиду.



Вітаємо зі святом всіх захисників і захисниць України! Дякуємо нашим воїнам за звільнення Харківщини від російських окупантів. Продовжуємо молитись і допомагати ЗСУ. Нехай Покров Пресвятої Богородиці покриває український народ і наше військо. Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво, молитов наших в час журби не відкинь, але з біди визволяй нас. Слава Ісусу Христу! Слава Україні!



Допомогти храму ви можете, надіславши гроші на картку через Приват24.
 
Приватбанк

 
4149 6293 1322 1459
 
4149 4390 0091 7074

або

5169 3305 1630 1279
РГ ХРАМ СВЯТОГО ІОАНА БОГОСЛОВА