У вівторок 27 вересня свято (відео)

23 вересня 2022
У вівторок, 27 вересня 2022 року, відзначається одне з дванадцяти найбільших свят церковного року - Воздвиження Хреста Господнього. На службі посеред храму на аналої лежить хрест і хор співає проникливий тропар: «Спаси, Господи, людей Твоїх и благослови насліддя Твоє…». Кожен з нас несе свій хрест і добре знає, що Бог не посилає нам випробувань більше, ніж ми здатні витримати. Сьогодні український народ прийняв на себе весь тягар боротьби з сатанинським злом, яке наразі уособлюють російські окупанти, а тому слова про «перемогу побожному народові нашому на супротивників подай» мають для нас особливе значення.



Будучи християнами ми не тільки носимо натільний символ Голгофи на шиї, а сприймаємо Хрест як знак Божої любові, розп’ятої заради нашого спасіння. Впевненість, що Любов сильніша за смерть і тримає нас в час великих випробувань та допомагає в міру сил і можливостей підтримувати інших. Саме тому ми продовжуємо на святкові служби приймати ЗАПИСКИ ОНЛАЙН. Будемо молитись за живих і спочилих на архієрейській Літургії 27 вересня 2022 року. Імена близьких та рідних, як завжди, прохання залишати в коментарях під відповідним постом на сторінці нашого храму https://www.facebook.com/BogoslovKharkov/.
Початок Літургії в Іоано-Богословському храмі під час війни о 10 ранку. Одразу по закінченні – панахида.



В історії хрест завжди був символом боротьби українського народу за свободу і незалежність. Його зображували на бойових прапорах козаків та на прапорі гетьмана Богдана Хмельницького. Пізніше використовувала армія УНР, яка билася з російськими більшовиками. І сьогодні хрест все частіше можна побачити як один із символів контрнаступу ЗСУ. Цим знаменням знищення сил зла ми і наближаємо нашу Перемогу.
«Спаси, Господи, людей Твоїх і благослови насліддя Твоє, перемогу побожному народові нашому на супротивників подай  і Хрестом Твоїм охороняй нас - оселю Твою».



Допомогти храму ви можете, надіславши гроші на картку через Приват24.
 
Приватбанк

 
4149 6293 1322 1459
 
4149 4390 0091 7074

або

5169 3305 1630 1279
РГ ХРАМ СВЯТОГО ІОАНА БОГОСЛОВА