Троїцька поминальна субота (відео)

09 червня 2022
Перед святкуванням Зіслання Святого Духа Церква має особливий день - Троїцьку батьківську поминальну суботу.

Цього року, напевно, як ніколи ми відчуваємо потребу в молитві за спочилих. Війна принесла дуже багато втрат, смертей і трагедій в житті українського народу. Щодня ворог вбиває наших воїнів та мирних громадян, вмирають рідні від наслідків ковіду, нервових зривів та надмірних перевантажень. Мабуть, кожен з парафіян останнім часом пережив смерть близьких і знайомих, тому ми особливим чином будемо молитися в Троїцьку поминальну суботу 11 червня 2022 року. Початок Літургії в Іоано-Богословському храмі ПЦУ м.Харкова о 10 ранку. Одразу по закінченні – панахида.

Для тих, хто з різних обставин не може бути присутнім на службі, ми приймаємо ЗАПИСКИ ОНЛАЙН, які просимо написати на сторінці храму у Фейсбуці https://www.facebook.com/BogoslovKharkov.  



У грецькій традиції субота перед Днем Святої Трійці входить до п'яти так званих «днів всіх душ» (Ψυχοσάββατο) - п'яти субот в церковному календарі, під час яких відбувається загальне поминання померлих.

Афонський святий - преподобний Паїсій Святогорець говорив: «Найкраща допомога померлим - це їх поминання на Богослужінні. Заупокійні служби мають таку силу, що можуть навіть вивести душу з пекла». Помолимось за спочилих батьків, воїнів та всіх, кого фізично вже немає поряд, але які перебувають з нами у важкий час випробувань. Вічна їм пам'ять!




Троїцька поминальна субота пов'язана з днем заснування Церкви - коли Дух Святий зійшов на апостолів. Православні моляться про померлих, щоб Господь простив їм їхні гріхи, і вірять, що Дух Божий торкається не лише живих, а й покійних. Як відомо зі Святого Письма, «Бог же не є Бог мертвих, а живих, бо всі в Нього всі живі» (Лк. 20:38). Це відео 2015 року нагадує нам атмосферу в храмі до початку повномасштабного наступу ворога на Україну. Продовжуємо молитися за нашу країну і наближати на всіх фронтах Перемогу.



Допомогти храму ви можете, надіславши гроші на картку через Приват24.

Приватбанк
 4149 6293 1322 1459

4149 4390 0091 7074


або
5169 3305 1630 1279
РГ ХРАМ СВЯТОГО ІОАНА БОГОСЛОВА