Поминальна Літургія. Радониця

01 травня 2022
Після святкового Великоднього тижня, який наповнений Пасхальною радістю, Церква звіщає благу вістку про Воскресіння Христове всім від віку спочилим. Починаються поминальні дні, які в народі ще називають Червона гірка або Радониця.



Цвинтарі влада наполегливо зараз просить не відвідувати – є загроза, що вони заміновані. Через постійні обстріли Харкова не всі мають можливість відвідати могили своїх рідних та близьких, прийти до кладовищ і навіть потрапити на панахиду до церкви. Традиційно в Іоано-Богословському храмі ПЦУ ми служимо поминальну службу на дев’ятий день після Пасхи.

Цьогоріч у ВІВТОРОК, 3 травня, також молитимось за всіх спочилих та приймаємо ЗАПИСКИ ОНЛАЙН на Поминальну Літургію і панахиду на сторінці храму у Фейсбуці https://www.facebook.com/BogoslovKharkov. На жаль, за майже десять тижнів війні маємо втрати тих, кого особисто знали: як серед бійців, так і серед мирного населення.



Нагадуємо, що під час війни в Іоано-Богословському храмі ПЦУ на Літургії виголошуються додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, за воїнів-захисників Української держави, за перемогу правди й справедливий мир, одужання поранених і порятунок полонених воїнів та мирних жителів. Після потрійної ектенії читається спеціальна молитва за Україну в час війни.

Як наставляє св.Іоан Золотоустий: «Намагаймося, скільки можна, допомагати померлим, замість сліз, замість ридань, замість пишних гробниць – нашими молитвами за них, милостинею та приношеннями, щоб таким чином і їм, і нам отримати обіцяні блага». Тож нехай Господь за вашими молитвами та молитвами всієї Церкви простить гріхи померлим і упокоїть спочилих вірних у Своїх небесних оселях!
Початок поминальної Літургії в Іоано-Богословському храмі ПЦУ у вівторок, 3 травня, о 10 ранку.



Христос воскрес! Разом з Ним воскресла Україна, яка являє світові надзвичайну силу духовну, мужність, відвагу й любов. Молімось за її воїнів, які долають смертю смерть і тим наслідують Христа.



Допомогти храму ви можете, надіславши гроші на картку через Приват24.

Приватбанк
 4149 6293 1322 1459

4149 4390 0091 7074


або
5169 3305 1630 1279
РГ ХРАМ СВЯТОГО ІОАНА БОГОСЛОВА