Показ чергової програми "Метанойя" (анонс)

20 грудня 2016
У рамках чергового показу програм із циклу «Метанойя» в неділю, 25 грудня, о 18 годині ми вирішили презентувати в art-клубі «PINTAGON» новий телефільм «Таємні бажання Фауста». Після його перегляду відбудеться обговорення побаченого та дискусія з авторами програми: священиком о. Віктором Маринчаком, журналістом Володимиром Чистиліним, кінорежисером Дмитром Коноваловим, фотохудожником Михо Никипеловим-Конторовичем, який зіграв головну роль.

Трагедію «Фауст» Йоганн Гете писав усе життя. Фундаментальна праця одного з геніїв людства завжди ставила перед нащадками нерозв’язні питання. Тема загравання з темними силами і випробування владою, співіснування з прихованим світом духів і побудова щастя за будь-яку ціну, занурення у внутрішній світ людини по той бік добра і зла та неминучі спокуси кохання – все це відкриває пізнання, яке іноді стає нестерпним. Але навіть тоді, коли точку неповернення пройдено, завжди є вихід. Бо «лише той життя і волі гідний, хто б’ється день у день за них» (Й. Гете). 

Спробувати зрозуміти доктора Фауста, розшифрувати таємні коди Мефістофеля, відчути душевний біль Гретхен і при цьому екранізувати видатний літературний твір у модерновому виконанні наважилася студія «Док.Кіно.Трансформація».
Протягом року харків’яни могли побачити низку телефільмів із циклу “Метанойя”: “Доктор Живаго” за Борисом Пастернаком, “Гамлет forever” за Шекспіром, “Геній Василя Стуса”, “Темрява гріха за Винниченком”.

Кінопроект «Метанойя» - це оригінально екранізовані бесіди-інтерв’ю про класичні літературні твори та письменників XIX-XX ст., які журналіст Володимир Чистилін проводить з відомим священиком і філологом о. Віктором Маринчаком.
Більше про проект читайте: http://www.guberniya.net/newsdetail.php?news_id=27655

Показ кінопрограми «Таємні бажання Фауста» відбудеться у неділю, 25 грудня, о 18 годині.
м. Харків, art-club «PINTAGON» вул. Данилевського, 26, «Слобідська садиба».
Вхід вільний!