23 квітня 2019
Богослужіння Страсного тижня:відео
Настав неповторний час, який викликає особливі почуттями у душі кожного християнина - час Страсного тижня. Майже дві тисячі років тому Спаситель прийшов до Єрусалиму, щоб постраждати, прийняти хресну смерть і на третій день воскреснути заради спасіння всього світу.
23 квітня 2019
Перед дверима храму Твого : фото
"Двері, двері. В премудрості будьмо уважні," - чуємо ми на кожній Літургії. І ось до свята Пасхи в нашому храмі встановлені двері до нової частини храму. Дякуємо всім причетним до цієї надзвичайно важливої події. І нагадуємо, що роботи по відбудові та впорядкуванню храму та подвір"я тривають. Кожен бажаючий може до ...
23 квітня 2019
Великий вівторок
Остання проповідь Спасителя в Єрусалимському храмі: Тож пильнуйте, бо не знаєте ні дня, ні години, коли прийде Син Людський. Мф.25: 13
22 квітня 2019
У вівторок буде звершуватись Таїнство Соборування: відео
За побожною традицією під час Великого Посту кожен віруючий намагається приступити до Таїнства Соборування. Для тих, хто через життєві обставини не встиг досі цього зробити, є додаткова можливість. У вівторок, 23 квітня, воно буде звершуватись у нашому храмі ввечері, початок о 17.30.
22 квітня 2019
На порозі  Страсного тижня. Великий понеділок
Протягом Страсного тижня Церква згадує останні дні земного життя Спасителя, Його страждання, розп'яття на хресті та погребіння. Здавна ці дні називали «святими» або «великими», з перших часів християнства вони проходили в особливо строгому пості та глибокій молитві. За свідоцтвом Іоанна Золотоустого, в Страсний тиждень перші християни посилювали піст і молитву, ...
21 квітня 2019
Проповідь на Вход Господень в Єрусалим: відео
Дорога до спасіння обов’язково йде через Голгофу. Треба пережити зраду, зневірство, жах, чиєсь боягузтво, але все одне прийде Воскресіння. У найстрашніших випробуваннях Церква пам’ятала про це і люди йшли на муки та страждання. Ми повинні не боятися такого шляху. Він ще не пройдений, але не забуваємо -без розп’яття немає Воскресіння.
20 квітня 2019
Вхід Господень в Єрусалим.
Cьогодні Православна Церква святкує велике свято, яке є одним з 12 найбільших свят року – Вхід Господень в Єрусалим. Як для Спасителя цей день передує Його Хресному шляху, так і для всіх православних християн він розпочинає дні особливо суворого посту та молитов- дні Страсного Тижня, в які ми згадуємо Христові страждання. Великій піст добігає кінця.
19 квітня 2019
Звернення Патріарха Філарета перед виборами Президента України
Звернення Патріарха Філарета перед виборами Президента України Дорогі браття і сестри! Громадяни України! Україна переживає нині момент складних випробувань. На кону саме її існування, як держави. Московський агресор окупував частину наших земель, на фронті гинуть наші воїни. Церква молиться за цілісність України і за загиблих героїв. Церква молиться за перемогу ...
19 квітня 2019
Лазарева субота
В суботу перед Вербною неділею Церква згадує чудо воскресіння Спасителем праведного Лазаря.
18 квітня 2019
Дитяча недільна школа готується до Великодня: фото
Дитяча недільна школа вже в передчутті Пасхальної радості. Тож розпочали підготовку для Свята свят. Цієї неділі не тільки розмірковували над життям преп. Марії Єгипетської, але й опановували старовинну техніку - вибійку. Тож тепер наші великодні кошики будуть прикрашені унікальними вибійчаними рушничками. 21 квітня маленькі парафіяни зможуть познайомитися з технікою писанкарства ...
17 квітня 2019
Розклад на 6-тий тиждень Великого Посту (відео)
Єрусалим - місто, що поділене між двома державами і трьома релігіями. Переживаючи події Страсного тижня, ми так чи інакше проходимо вулицями і стежками цього давнього міста, слідуючи за Спасителем. Поглянемо на визначні місця Єрусалиму часів Ісуса Христа.
16 квітня 2019
Рідкі сюжети в іконографії Воскресіння Христова
Дивный Пасхальный канон — «торжественная песнь радости о Победителе смерти и ада» [13, с. 206] — наряду с глубокими богословскими рассуждениями содержит столь яркие и образные описания самого события Воскресения Христова, что это творение преподобного Иоанна Дамаскина порой кажется своего рода иконографической программой, которую творец канонов заботливо предлагает не только самим иконописцам, но и тем, кто стремится вникнуть и в смысл изображенного события.