24 квітня 2020
Єрусалим часів Христа
Єрусалим - місто, що поділене між двома державами і трьома релігіями. Переживаючи події Воскресіння Христове, ми так чи інакше проходимо вулицями і стежками цього давнього міста, слідуючи за Спасителем. Поглянемо на визначні місця Єрусалиму часів Ісуса Христа.
23 квітня 2020
Поминальні дні. Цвинтарі зачинені.
Починаються поминальні дні, коли ми розділяємо радість Христового Воскресіння з рідними, що відійшли у життя вічне. Проте цьогоріч у зв’язку з карантином ми зможемо відвідати місця вічного спочинку наших рідних на кладовищі дещо пізніше – на Троїцьку батьківську поминальну суботу (6 червня 2020 року). Традиційна Радуниця переноситься на літо у ...
23 квітня 2020
Створена тривимірна модель тіла Ісуса Христа (фото)
Джуліо Фанті, який викладає методологію вимірювань в університеті Падуї, вивчав Туринську Плащаницю протягом декількох років. Нещодавно він представив 3D-зображення, отримане в результаті вимірів. Згідно з дослідженнями, Ісус Христос був людиною надзвичайної краси.
23 квітня 2020
Про артос
Протягом всього Світлого тижня на солеї, перед образом Спасителя лежить освячений хліб - артос. На Фомину неділю він буде роздроблений, і зазвичай при цілуванні хреста на Літургії роздається парафіянам нашого храму, як святиня. Але в цьому році карантин.
21 квітня 2020
Немає місця для безнадії (відео)
Рік тому на Світлий тиждень о.Віктор Маринчак говорив про Пасхальну радість і про те, чому ми не маємо право на відчай. Один із покровителів нашого храму святий Серафім Саровський цілий рік вітався словами: «Христос воскрес!». Ми не приречені на загибель, то чому нам впадати в стан безнадії, скрухи і туги?
20 квітня 2020
Пасхальне Богослужіння в нашому храмі (відео)
Христос воскрес! Воістину воскрес! Цього року Пасхальне Богослужіння в нашому храмі проходило без парафіян. Через карантин не проводилась хресна хода, не було Благодатного вогню, не здійснювалось масове освячення пасок у Великодню ніч. Але найбільше свято року ми мали можливість пережити разом завдяки трансляції. Яким було свято світлого Воскресіння Христового в храмі Апостола Любові дивіться на нашому сайті.
18 квітня 2020
Христос воскрес!
Вітаємо всіх зі Світлим Воскресінням Христовим. Пасхальне Богослужіння дивіться на нашому сайті http://bogoslov.kharkov.ua/live/ Пропонуємо до вашої уваги Великоднє послання предстоятеля ПЦУ митрополита Київського і всієї України Епіфанія.
18 квітня 2020
Пасха без парафіян (відео)
Пасхальне Богослужіння у нашому храмі відбудеться без парафіян. Ви можете побачити його он-лайн на нашому сайті у суботу з 23.30. Ми також плануємо зробити пряму трансляцію Великодньої Всенічної на телебаченні. О.Віктор Маринчак розповідає чому церква змушена була піти на такі безпрецедентні кроки.
18 квітня 2020
Великоднє побажання настоятеля (відео)
Настрій у нас натхнений. Для того, щоб перебороти всі негаразди нам потрібна духовна сила. Важливо зосередитись на проявах любові до ближнього. Наша неприсутність на Богослужіннях є нашою пожертвою. Через власну молитву, читання Євангелія, діях ми можемо наблизитись до Христа і розділити радість Воскресіння.
17 квітня 2020
Любов сильніша за смерть. Проповідь у плащаниці (відео)
Кожен з нас вбиває потроху цвях в тіло Христове своїми гріхами. Не уникнути й нам наших страждань та хреста. Але кожне страждання наближає нас до перемоги над смертю і до Воскресіння. Треба наслідувати Христа та пам’ятати, що Любов сильніша за смерть.
17 квітня 2020
Велика субота
«Субота ця преблагословенна, бо нині мертвий Христос воскресне на третій день», — співається в кондаку Великої Суботи. Перебуваючи посередині між Хрестом і Воскресінням, Велика Субота є унікальним днем церковного року, коли плач перетворюється на радість. Це єдина субота в році, котра є днем строгого посту. У тематиці цього дня сполучаються найглибший кенозис Слова Божого, «навіть у пекло зійшовшого» у пошуку занепалого Адама, і початок перемоги над пеклом і смертю.
17 квітня 2020
Не приходити в храм заради Бога (відео)
Церква закликає парафіян не приходити в храм заради Бога. Бути вдома в Пасхальну ніч, молитися разом, перебуваючи в своїх оселях, дивитися пряму трансляцію з Іоано-Богословського храму на нашому сайті та пам’ятати, що Господь з нами і всередині нас. Дякуємо один одному і виявляємо свою Любов.