2 липня 2018
Cвятитель Іоан Шанхайський і Сан-Франциський
В нашому храмі 2 липня завжди вшановували пам'ять святителя Іоана (Максимовича), єпископа Шанхайського і Сан-Франциського. Його ікона займає в Іоанно-Богословській церкві почесне місце, і це не випадково. Саме на Харківщині він народився, тут навчався в університеті та сформувався як особистість. Пісня молитовного заглиблення святителя Іоана Максимовича (Правило молитовного вмирання, кожне ...
1 липня 2018
Недільна проповідь настоятеля (відео)
«Треба серце відкривати на зустріч Богові, а не виконувати якісь формальності. Треба відрізняти духів, як вчив Спаситель, шукати і навіть мати сумнів, щоб відкинути те, що не варте справжньої віри. Бог є Любов, а всі формальності – другорядні» - із недільної проповіді о.Віктора Маринчака. ...
30 червня 2018
Зцілення гадаринських біснуватих
У п’яту неділю по П’ятидесятниці за Божественною літургією читається євангельська розповідь від Матфія гл. VIII, ст.28-IX,1 про зцілення Господом Ісусом Христом двох гадаринських біснуватих.
29 червня 2018
Два Завіти: роздуми над Святим Письмом
Православним християнам часто дорікають незнанням Святого Письма і байдужістю до нього. Часом ці докори справедливі. Але варто завжди пам’ятати й про те, що Письмо — скарб, створений саме Церквою і для Церкви. «Що таке Біблія?
27 червня 2018
Ікона Божої Матері "Достойно є" ("Милуюча")
У багатій літургійній скарбниці Православної Церкви часто знаходимо особливі перлини - молитви передані чудесними подіями. Ось так і з улюбленою молитвою, яку повторюємо багато разів у крузі богослужбових відправ, а особливо, яку так урочисто співаємо під час Божественної Літургії: «Достойно є». 24 червня Православна Церква вшановувала ікону Пресвятої Богородиці «Достойно є» (або «Милуюча»), історія якої тісно пов’язана з цією молитвою.
24 червня 2018
Недільна проповідь настоятеля (відео)
Він чекає, що ми будемо так вірити, що не поступимось, не відступимо, збережемо свою непохитність, хоча добре розуміємо, що через це нас чекає. Любов, добро і правду слід захищати. За них варто стояти, будучи впевненими в Богові. Тому, навіть йдучи на смерть, ми можемо бути спокійними.
24 червня 2018
Вітаємо ювілярку! (відео)
Після недільної Літургії громада Івано-Богословської церкви вітала з ювілеєм одну з найстаріших парафіянок нашого храму Ларису Іванівну Доник. Відомий композитор, викладач недільної школи, справжній патріот і людина, яка всі 27 років вірою та правдою служить утворенню української церкви у Харкові, на днях відзначила 80-річчя.
23 червня 2018
Зцілення слуги сотника
Євангельське читання цієї неділі закликає нас вкотре подумати над власним духовним буттям і вкотре покликане утвердити нашу віру в божественність і спасенність євангельських подій.
23 червня 2018
Християнське ставлення до хвороби
Всі ми протягом життя хворіємо. Але ставлення до недуг у нас буває різним. Часто воно залежіть від ситуації, життєвого досвіду, виховання чи вміння тримати удар долі. Між тим святоотцівське відношення до хвороби достатньо чітко показує нам, як треба діяти в скрутних обставинах. Пропонуємо вам роздуми на цю тему.
22 червня 2018
Православна абетка: амінь-це істина
Саме так перекладається це слово з єврейської мови. Увійшло воно до християнського богослужіння без перекладу. Ця завершальна формула в молитвах і псалмах має підтверджувати істинність промовлених слів. Скільки разів упродовж богослужіння вживається це слово? Чи всі християнські Церкви вживають саме слово “Амінь”? І чи іудеї теж ним послуговуються досі?
19 червня 2018
Молитви митр.Антонія Сурозького: відео
Сьогодні, 19 червня, народився один з видатних проповідників християнства сучасності, митрополит Антоній Сурозький. Цікаво дізнатися, що владика знав про існування Івано-Богословського храму, отримував листи від наших парафіян і, звісно, молився в Лондона за далеких, але таких близьких йому по духу, харків’ян.
17 червня 2018
Недільна проповідь настоятеля: відео
Якщо ти заступаєшся за правду, то тобі треба мати надзвичайні сили, бо сили неправди панують навколо. На твою любов зазіхає ненависть, злоба, образа, дратування. Але нам треба здобути любов і бути чистими серцем.