12 травня 2019
Недільна проповідь настоятеля (відео)
Для того, щоб ми спробували осягнути те найістотніше та найглибше у нашій вірі треба доторкнутися таємниці смерті. Саме те, що ми здатні повірити у розіп’ятого і Воскреслого Христа дає нам надзвичайні сили, волю та мужність. Такі люди стають нездоланними ні для темних сил, ні для язичників, ні для влади. Але ...
11 травня 2019
Свято жінок-мироносиць
Цієї неділі Церква вшановує пам'ять святих жінок-мироносиць.Припадає воно зазвичай на чарівну пору року – весна вповні, все квітне, оживає. 3-я неділя після Великодня, і ось вже радість Воскресіння набуває якогось тихого відтінку. Тому церква знову повертає нас до Голгофи, до саду, де гріб, запечатаний юдеями. Тихою різнокольоровою групкою йдуть до ...
11 травня 2019
Український Золотоуст - святитель Димитрій Ростовський
Українець за походженням, чернець, він перший склав повну збірку «Житія всіх святих». У християнському світі його книга уже впродовж трьохсот років найбільш видавана і улюблена після Євангелія. Головним завданням своєї роботи він убачав: «Да не будет ми солгати на святого». Йому неодноразово являлися святі і допомагали в укладанні житій. Проживши святе життя, він став Українським Златоустом.
10 травня 2019
У неділю День Матері!
В другу неділю травня Україна святкує День Матері. Цього року це свято припадає на 12 травня. Тож хочемо привітати всіх Матусь і Бабусь. Любі наші, щиро бажаємо Вам здоров'я та Божої ласки. Любимо і дякуємо! Свято матері зародилося давно. У 1903 році молода американка з Філадельфії Анна Джарвіс, яка поховала ...
9 травня 2019
о.Віктор Маринчак про День пам"яті та примирення: (відеопроповідь)
Слово отця Віктора Маринчака з нагоди Дня пам"яті і примирення: Ненависть нічого не породжує, вона тільки руйнує. Ми все одно все відновимо любов"ю. І все одно перемагає вона - любов. І ми молимось за тих, хто пішов, на тій, великій, і на цій, страшній для нас, сучасників, війні. Ми молимось за них в надії, що вони там, Небесною Сотнею свою, Небесним Батальйоном помоляться за нас - і мир буде на землі.
8 травня 2019
Смерть, де твоє жало? Пекло, де твоя перемога? (відеопроповідь)
Ми тужимо за померлими, бо вони з нами в розлуці. Але не варто думати, що вони загинули. Із досвіду ми знаємо, що немає нічого страшного у смерті. Це лише перехід, за яким зустріч з Богом, який є Любов. Тому не слід боятись ні за себе, ні за своїх близьких. Треба тільки молитись, любити і готувати себе до тієї зустрічі.
7 травня 2019
Допоможемо храму! ((відео)
Ми приходимо до церкви, коли душа потребує розради. Всі наші проблеми, сумніви, біль та трагедії, сльози і радість бачать стіни Івано-Богословського храму. Але іноді він теж потребує допомоги. Ніхто за нас не пофарбує паркан, не облаштує територію чи не вирішить купу господарчих справ. Тому у вихідний день, у четвер, 9 травня, ми запрошуємо всіх допомогти храму.
6 травня 2019
о.Віктор Маринчак: Про віру і шлях до навернення (відео)
Людина спочатку приймає проповідь, яку почула: з розкритим серцем та радісною свідомістю, а потім приходять ті чи інші випробування. Вони й перевіряють якість нашої віри. Тоді щось стається з кожним із нас. Ми відходимо від Церкви чи навіть від Бога, перебуваючи в темряві, де плач і скрегіт зубів. Але пам’ять про Божу Любов дає нам сили на шляху до навернення.
5 травня 2019
Пасха для мертвих (відео)
У понеділок ввечері та у вівторок вранці в нашому храмі ми служимо особливі поминальні служби. Церква співає «Христос воскрес!» і звіщає Благу вістку для померлих. У Бога всі живі, тому Пасха Господня – це подія для всього людства в його метаісторії. Ми не тільки в поминальні дні приходимо на цвинтар, а й молимось за тим, хто пішов у Вічність.
5 травня 2019
Фомина неділя
З давніх часів восьмий день після Великодня, як закінчення Світлої седмиці, святкувався особливо. Він названий Антипасхою, що означає «замість Пасхи».
3 травня 2019
Про артос
Протягом всього Світлого тижня на солеї, перед образом Спасителя лежить освячений хліб - артос. На Фомину неділю він буде роздроблений, і при цілуванні хреста на Літургії розданий парафіянам нашого храму, як святиня
2 травня 2019
Принесіть померлим молитву, а не сміття
В ці дні напередодні Радуниці хочемо ще раз звернутися до всіх з проханням: не несіть на цвинтар штучні квіти. Церква та науковці закликають відмовитись від них, адже це дорого й непривабливо, шкодить екології та здоров’ю людей і не є богословською символікою.