23 березня 2017
Духовні зустрічі з отцем Віктором : анонс (відео)
У вівторок 28 березня о 17.30 відбудеться друга зустріч з циклу духовних бесід з настоятелем нашого храму, отцем Віктором Маринчаком. Будемо говорити про Господню молитву «Отче наш». Запрошуються всі, хто прагне зрозуміти, відчути, збагнути глибину головної молитви християн, якої навчив нас Син Божий Ісус Христос.
22 березня 2017
40 мучеників Севастійських
Сьогодні Православна Церква вшановує пам"ять, 40 воїнів- мучеників Севастійських. І саме в наші часи приклад цих незламних борців за віру Христову так підтримує і надихає. Ми бачимо зараз, яку стійкість і вірність присязі виявляють сучасні вояки в таких складних умовах, і благаємо: Святі мученики, моліть Бога за них!
19 березня 2017
Проповідь в неділю 3-тю Великого Посту (відео)
Проповідь отця Віктора Маринчака в неділю 3-тю Великого Посту, Хрестопоклонну: Приходить Христос - бере на Себе гріх світу, гріх відпадіння від Бога. Скасовує прокляття перворідного гріха і надає нам можливість спасіння. А далі - відпускає нас на волю, бо християнство - це віросповідання людей вільних. Ти вільний, іди твори працюй, роби щось. Щоб твоя діяльність, твої труди, твої вчинки потім свідчили про тебе.
18 березня 2017
Прот.Олександр Шмеман: Переполовинення Посту. Хрест
Третя неділя Великого Посту названа Хрестопоклонною. На Всенощній того дня після Великого славослов`я Хрест урочисто виноситься на середину храму і лишається там цілий тиждень; після кожного богослужіння чиниться особливе поклоніння Хресту. Зауважимо — про Хрест мовиться в усіх піснеспівах цієї неділі, але не про муки на Хресті, а про перемогу ...
18 березня 2017
Пасія. Молитовна згадка про Страждання Спасителя (відео)
Всі молитви і богослужіння Великого Посту спрямовують нашу душу до тієї події, яка є метою цього 40-денного шляху - Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа. Але вже зараз, у дні Посту ми можемо стати перед Голгофою і пережити в співстражданні події Страсного тижня, завдяки особливому богослужінню- Пасії, на якому читається Євангелія ...
18 березня 2017
Вітаємо з Днем народження! (відео)
Парафія Іоанно-Богословського храму щиро вітає свого настоятеля з Днем народження! Бажаємо міцного здоров"я, наснаги і Божого благословення на многая -многая літа.
15 березня 2017
Страсна п’ятниця студента
У рамках чергового показу програм із циклу «Метанойя» у понеділок, 20 березня, о 18.30 ми вирішили презентувати в art-клубі «PINTAGON» новий телефільм за оповіданням А.Чехова «Студент» за участю о.Віктора Маринчака.
15 березня 2017
Духовні зустрічі в нашому храмі: відео, фото
В 90-х роках минулого століття в нашому храмі проходили духовні бесіди з його настоятелем, отцем Віктором Маринчаком, які користувалися великим інтересом серед парафіян. Цього року ініціативна група звернулась до отця Віктора з проханням відродити цю традицію. І ось 14 березня відбулася перша зустріч з цілого циклу бесід-роздумів про молитву. Почалася ...
15 березня 2017
Наші пристрасті: гріх черевоугодництва
Всю величезну різноманітність пристрастей християнські подвижники-аскети, як правило, зводили до восьми головних. Ці вісім пристрастей переліковуються ними майже в однаковому порядку: черевоугодництво, блуд, сріблолюбство, гнів, печаль, нудьга, марнословство, гордість. Сьогодні згадаймо про одну з них.
14 березня 2017
Духовні бесіди: нагадування (відео)
Нагадуємо, що сьогодні, 14 березня, розпочинається цикл духовних бесід з настоятелем нашого храму, отцем Віктором Маринчаком. Під склепіннями храму, в вечірній тиші будемо говорити про те, що є найпершим в діалозі людини з Богом - про молитву. То ж чекаємо всіх сьогодні о 17. 30 в нашому храмі. ...
12 березня 2017
Недільна проповідь настоятеля (відео)
Проповідь отця Віктора Маринчака в Другу неділю Великого Посту: Покаяння-це те, що дає нам надію: що ми можемо і бути прощеними, і отримати благодать, і осягнути Божественне Світло...
11 березня 2017
Клайв Льюїс: Сила молитви (відео)
Клайв Льюїс "Сила молитви" : Молитва - це не машина. Молитва - це не магія. Молитва - це не порада Богові. Як кожна наша дія, вона пов"язана з дією Божою, без якої нічого не важать всі земні причини.