6 червня 2019
Краса навколо та всередині нас (відео)
Не так часто біля аналоя посеред храму в нашій церкві лунають вірші. Але сьогодні саме такий день. Пані Ліля на честь Вознесіння Христового прочитала свій твір, сповнений віри, надії і любові. Про красу життя навколо та всередині нас – поетичні роздуми до першого свята літа.
6 червня 2019
Про небесне і земне (відео)
На свято Вознесіння Христового до нашого храму завітав давній добрий друг Івано-Богословської громади о.Дмитро Шаповалов. Він запропонував подивитись на історію, про яку ми сьогодні читали в церкві, під іншим кутом зору. Саме із поєднання небесного та земного складається життя християнина. Про кроки до нашого спасіння у проповіді, що змушує замислитись.
5 червня 2019
Вознесіння Господнє
Святом Вознесіння Господнього закінчуються 40-денне перебування Воскреслого Спасителя на землі
4 червня 2019
Готуємось до свята (відео)
На цьому тижні маємо кілька служб і цілих чотири Літургії. У середу відбудеться відання Пасхи, де ми в останній раз у цьому році співаємо «Христос воскрес». Напередодні, як завжди, у нашому храмі вечірня. А вже у четвер – свято Вознесіння, і далі все за звичайним розкладом на вихідні. Чекаємо всіх в церкві Апостола Любові.
3 червня 2019
Святі рівноапостольні Костянтин та Олена
3 червня Свята Церква молитовно згадує святого імператора Костянтин Великий і його мати царицю Олену, які вшановуються в лику «рівноапостольних» за великі заслуги перед Церквою щодо поширення християнської віри. Імператор Костянтин I (Костянтин Великий) був сином цезаря, а потім і августа, Констанція I Хлора та святої рівноапостольної Олени. У той ...
2 червня 2019
Недільна проповідь настоятеля (відео)
«Наше завдання - побачити свій шлях під сяйвом Божого світла, щоб надихнутись і бути мужніми, сміливими, натхненними, рішучими та йти вперед. Ми, як християни, повинні виконати своє призначення – окрилитися: для творчості, подвигу, для того, щоб щось збудувати і примножити», - із недільної проповіді о.Віктора Маринчака.
2 червня 2019
Неділя 6-та після Пасхи, про сліпого
Зціленню сліпонародженого присвячено всю дев’яту главу Євангелія від Іоана. Несподіваним є те, що саме зцілення описується у двох віршах, а протиріччя, які воно викликало, – у тридцяти дев’яти.
1 червня 2019
Про судний день
Реальність християнства є такою, що в кінці історії людство очікує Судний день. І хоча більшість людей у світі живе так, ніби цього ніколи не трапиться, — день цей настане, і для одних він буде днем трепету й жаху, а для інших — днем радості зустрічі з дорогим Господом. Що ми знаємо про останній суд?
30 травня 2019
Як читати Євангеліє?
Протягом всього свого життя кожен християнин майже щодня звертається до сторінок Євангелія. Бо якщо пересічна людина бачить в цих сторінках перелік подій з життя Спасителя, то для кожної віруючої людини – це слова, які промовляє до неї Сам Христос. Як читати Євангеліє ? Прислухаємось до порад людини, коли ще в дитинстві, прочитавши рядки з Євангелія від Марка, на все життя відчула – Христос поруч.
29 травня 2019
Сергій Аверінцев: роздуми
Одне з головних завдань людини на землі — зрозуміти іншу людину, не перетворюючи її думкою ні в річ, що піддається «обчисленню», ні у відбиток власних емоцій. Це завдання стоїть перед кожною окремою людиною, але також і перед всією епохою, перед усім людством.
28 травня 2019
Про цінності (відео)
Справжню вагу перед Богом мають духовні цінності: Любов, світло, правда і свобода. Це головне. Частина з нас не може розв’язатись з минулим, яке керує нашими вчинками і тягне назад. Але важливо не те, що ти бачиш, чуєш чи навіть робиш. Змістом життя є цінності. Те, чим людина живе, і як вона виконує своє призначення у цьому світі.
28 травня 2019
Розклад служб на тиждень (відео)
Закінчується весна. Вже у червні на нас чекають свято Вознесіння та Трійці, а зараз прекрасний час у спокої та тиші зануриться у свій внутрішній світ. Молебні, Літургії, Вечерні Богослужіння тривають у нашому храмі за своїм розкладом. Варто відчути всю їх красу та велич. Про те, що саме і коли відбувається у нашій церкві розповідає настоятель о.Віктор Маринчак.