12 серпня 2018
Про милосердя і покання (відеопроповідь)
Якщо людина здатна у Спасителя свого взяти хоча би один скарб – милості і прощення – це може бути найбільшим для її спасіння та порятунку всіх, хто перебуває навколо. Ми всі боржники перед Богом. Тому моє життя може закінчиться належним чином лише тоді, якщо я зможу віддати надане мені.
11 серпня 2018
Притча про немилосердного боржника
Сегодняшняя притча такая ясная, такая простая, но я хотел бы обратить ваше внимание на одну или две вещи в ней. Из притчи ясно, что если мы не прощаем друг другу то малое, чем мы согрешаем друг перед другом, Бог не может простить нам то великое, чем мы должны Ему. И ...
10 серпня 2018
Світло з-під землі. Обитель преподобних Печерських
Є на світі місця, куди потрібно спуститися з палаючим у руках світильником, спуститися слідом за досвідченим провідником, але не в пошуках матеріальних скарбів. Духовні скарби, виявляється, теж іноді зберігаються глибоко під землею.
9 серпня 2018
Святий великомученик Пантелеймон цілитель
9 серпня Православна Церква вшановує пам'ять одного з найулюбленіших в народі святих - великомученика і цілителя Пантелеймона. Його ікона є в нашому храмі, і до неї завжди з молитвами та проханнями підходять парафіяни. Пропонуємо декілька слів про лікаря, що постраждав за віру в Ісуса Христа. Святий великомученик і цілитель Пантелеймон ...
7 серпня 2018
Готуємось до свят (відео)
Святкуючи в Духові та Істині серпневі церковні свята, не забуваємо, що незабаром на нас чекає суворий Успенській піст та, як кажуть у народі, три Спаса. Про розклад Богослужінь на тижні та приготування до свят розповідає настоятель нашого храму о.Віктор Маринчак.
6 серпня 2018
о.Віктор про святих Бориса і Гліба (відео)
«Сила темряви ніколи не здатна оцінити їх самопожертву, їхню любов до свого народу, прагнення миру ціною власного життя. І тому приходиться братися до зброї тим, хто на це здатний. Але це не означає, що подвиг їх був марним», - із проповіді о.Віктора Маринчака на день святих Бориса і Гліба.
5 серпня 2018
"Не бійся, тільки віруй!" (відеопроповідь)
«Хто не переніс своїх страждань, той насправді не знає, хто він є. Тому маємо щось перетерпіти, перебороти, здолати себе та свою слабкість, нехіть і страх. Тільки тоді ти знаєш, хто ти такий. Тільки тоді тебе, немічного і беззбройного, віра приведе до перемоги. Не бійся, тільки віруй», - із недільної проповіді о.Віктора Маринчака.
4 серпня 2018
Почаївська чудотворна ікона Божої Матері
5 серпня Православна Церква вшановує Почаївську чудотворну ікону Божої Матері. Вона відома всьому слов'янському світові: її шанують в Україні, Росії, Біларусі, Боснії, Сербії, Болгарії та інших країнах. Поряд з православними на поклоніння чудотворному образу Пресвятої Богородиці приходять і католики. Є цей образ і в нашому храмі (він розташований праворуч, біля ...
4 серпня 2018
Пам"яті отця Георгія Чистякова
Питання христянського ставлення до страждання, болю та смерті знайшло своє відображення в працях багатьох філософів і богословів. Своє осмислення цього болючого питання наводить в книзі «Людина потрапила до лікарні» отець Георгій Чистяков. Упорядник цієї книги Л.Улицька присвятила цю книгу, де зібрані матеріали про роботу волонтерів в Дитячій Республіканській Клінічній Лікарні, пам”яті отця Георгія, який багато років опікувався маленькими пацієнтами цього закладу. Пропонуємо вашій увазі окремі у
2 серпня 2018
Вогненний пророк Ілля
Говорячи про старозавітних пророків, ми звичайно маємо на увазі тих із них, хто залишив після себе цілі книги, — це Ісая, Єремія, Єзекіїль, Даниїл й інші. Але свого роду засновником цієї традиції був інший чоловік, який зовсім нічого не писав і дуже мало говорив, але діяв так, що запам’ятався людям назавжди. Його ім’я — Ілля, воно означає «мій Бог — Господь», і це ім’я дуже точно описує його місію.
1 серпня 2018
Гріх пияцтва і як його подолати
Кожну п’ятницю в нашому храмі служиться молебень з акафістом великомученику Воніфатію. Серед парафіян його називають «проти пияцтва». Цей гріх, на жаль, дуже розповсюджений в нашій країні, але Церква знає як протистояти цієї спокусі. Можливо, приведена підборка матеріалів на тему пияцтва допоможе вашим знайомим та близьким подолати прикру залежність.
30 липня 2018
Преподобний Іоанн Багатостраждальний
31 липня Православна Церква святкує пам’ять одного з найбільш відомих подвижників Києво-Печерських - преподобного Іоанна Багатостраждального. Він є яскравим прикладом боротьби із плотськими пристрастями. Його життя було сповнене подвигів та чудес.