30 листопада 2019
Притча про нерозумного багатія
Таким чином, життя і праця людська – це те, що можна віддати, і якщо ми про це забуваємо, то ми забуваємо про головне покликання людини в житті. А якщо забуваємо, то означає – спимо, і можемо проспати так усе життя, навіть якщо воно буде довгим. От той багач невдало помер на другий день після того, як закінчив своє будівництво. А інший може прожити довго, але все одно спати, спати духовно, не думати про життя, не думати про свій борг, не згадувати про Господа, не жити перед лицем Його, а просто
29 листопада 2019
Почуття історії в християнстві (відео)
Христос являє нам почуття історії, як процесу, який має незворотній напрямок, який невпинно йде, не повертається назад і весь час приносить нам щось нове, бентежне, тривожне, часом незрозуміле. А ти повинен визначити і зрозуміти, і визначити: чи любиш ти Бога?
28 листопада 2019
 Різдвяний піст
Різдвяний піст – це останній багатоденний піст року. Він починається 28 листопада і закінчується 6 січня. Триває 40 днів, і тому в Церковному уставі називається ще Чотиридесятницею, так само, як і Великий піст. Оскільки заговини на піст припадають на день пам’яті святого апостола Пилипа, то його ще називають Пилипівкою.
28 листопада 2019
Преподобний Паїсій Величковський
28 листопада Православна Церква вшановує пам'ять преподобного Паїсія Величковського - українського подвижника, а також філософа-богослова, письменника та перекладача. Хочемо нагадати, що вперше акафіст українською мовою цьому великому українському святому був відслужений саме у нашому храмі. Переклала його з церковнослов'янської наша парафіянка пані Лілія Киценко. Також вона провела глибоке дослідження життя ...
27 листопада 2019
Апостол Филип
Одним із дарів, яким Господь наш Ісус Христос наділяв Своїх послідовників, був дар зцілення. Його мав один із перших апостолів Христових – святий Филип, пам’ять якого Православна Церква вшановує 27 листопада, напередодні Різдвяного посту.
26 листопада 2019
Храм потребує допомоги (відео)
Попереду Різдвяний піст. У цей зимовий період ми всі будемо намагатися стати краще, дарувати один одному подарунки та спробуємо приділяти більше уваги ближнім. Наш храм теж потребує турботи і благодійності. Його треба утримувати, опалювати, сплачувати комунальні платежі, відновлювати ззовні та всередині, ремонтувати. Ніхто крім нас цього не зробить. Тому під час посту ми вирішили звернутись до жертводавців.
25 листопада 2019
"З тими, хто обирає неправду, у нас не може бути нічого спільного", - о.Віктор Маринчак (відео)
«З тим, хто не обирає Бога, який є Любов, у нас не може бути нічого спільного. Зрозуміло, що серед них бувають люди рідні, колись зв’язки були дуже тісні і нам важко відокремитись. Але якщо вони обирають ненависть, зло, неправду, що спрямовують на нас, то треба розривати, як би болячи це не було. Ми можемо мати ілюзію, що лишаємось поруч, але якщо людина обрала темряву, то ми вже все одно не разом», - о.Віктор Маринчак.
25 листопада 2019
Ікона Божої Матері «Милостива»
Сьогодні день святкування ікони «Милостива». Ця ікона написана, за переказами, святим євангелістом Лукою. Назву свою «Кікотіса» вона отримала від гори Кикос, що на острові Кіпр. Тут вона знаходиться в імператорській обителі, у храмі, побудованому на її честь.
24 листопада 2019
Блаженні чисті серцем (відео)
Коли ми навчимося бачити своїм чистим серцем не плоть та кров, а те, що цю плоть захопило, підкорило собі, зробило своїм знаряддям, тоді ми побачимо Бога. Зі всією свободою, якою Він передбачає. Тоді ми зробимо те, чого Господь чекає від людства – нашого спасіння. У тому весь Закон і Пророки.
24 листопада 2019
Про милосердного самарянина (відео)
Той хто любить - не потребує вказівки любити. Всі хто навчалися старозавітного закону знали цю заповідь. Їм таку настанову давали, але вони не спроможні були стати такими, як їх навчали. Ближній - це той, хто любить дієвою любов’ю.
23 листопада 2019
Молитва за жертв Голодомору
Митрополит Єпіфаній: Вшануймо спільною молитвою пам’ять усіх жертв Голодомору – тих, хто загинув, хто терпів, хто постраждав. І нехай подібна біда на нашій землі ніколи не повториться знову! Вічна пам‘ять і вічний спокій душам загиблих від Голодомору-геноциду 1932-33 років!
22 листопада 2019
Капелан Майдану (відео)
о.Віктор Маринчак з перших днів був активним учасників всіх Майданів незалежної України. У день Гідності та Свободи, 21 листопада, він відкривав мітинг на площі Свободи і давав багато інтерв’ю різним мас-медіа. Пропонуємо до вашої уваги думки настоятеля нашого храму з приводу того, чому треба чинити спротив. о.Віктор Маринчак в етері ...