17 січня 2019
Свято Хрещення Господнього
Хрещення Господа тому названо Богоявленням, що в ньому явив Себе так чуттєво єдиний істинний Бог у Тройці поклоняємий: Бог Отець — голосом з неба, Бог Син — втілений — хрещенням. Бог Дух Святий — зішестям на Охрещуваного. Тут явлено і таїнство відносин осіб Пресвятої Тройці. Бог Дух Святий від Отця походить і в Сині почиває, а не походить від Нього. Явлено тут і те, що втілене домобудівництво спасіння звершено Богом Сином втіленим, співвластиве Йому, Духу Святому і Богу Отцю. Явлено і те, що і с
16 січня 2019
Агіасма - свята вода
Нагадуємо, що Велике освячення води в нашому храмі буде звершуватись 18 січня та 19 січня, у свято Богоявлення, відразу після Літургії (приблизно об 11.00). А про властивості цієї святині пропонуємо вам дізнатися з цього матеріалу. Агіасма (з гр. мови – святиня; церковно-сл. Агіасма – свята вода). Зазвичай Агіасма означає святу ...
15 січня 2019
Розклад святкових Богослужінь (відео)
У понеділок, 14 січня, в нашому храмі о 8.30 служиться Літургія Василя Великого. А вже з четверга по неділю маємо ранкові та вечерні урочисті служби. На цьому тижні Богоявлення, велике освячення води та той третій празник, що закінчує різдвяний святковий цикл. Про розклад служб розповідає о.Віктор Маринчак.
14 січня 2019
о.Віктор Маринчак про наші завдання на рік (відео)
Господь приходить у світ, щоб дати нам усвідомлення для чого ми з вами живемо. Він дає розуміння осмисленості наших страждань і того, що через труднощі, падіння та гріхи ми здобуваємо можливість покаятись перед Богом. З’єднатись знов із джерелом нашого спасіння. Світ далі вирує, а нам належіть утворити спільноту, де панує любов, світло і правда.
13 січня 2019
Про природу зла (відео)
Людям дуже хотілось би думати, що зло є тільки відсутність добра. Але наш власний досвід свідчить про інше. Зло набуло самостійного існування і горить своєю ненавистю, жадаючи насолоди загибелі інших людей та всього єства, створеного Богом. Воно має власну природу. Дві тисячі років тому ми отримали попередження – зло невгамовне. ...
13 січня 2019
Святитель Василій Великий
14 січня Церква вшановує пам"ять святого Василія Великого, архієпископа Кесарії Каппадокійської. Але «належить не одній Кесарійській Церкві, і не у свій тільки час, не одним одноплемінникам своїм був корисний, але по всіх країнах і градах всесвіту, і всім людям приносив і приносить користь, і для християн завжди був і буде вчителем рятівним», — так говорив сучасник святителя Василя, святий Амфілохій. З давних давен святого Василія шанували на українських землях.
11 січня 2019
В пам"ять Вифлеємських немовлят
11 січня Православна церква (у Католицькій церкві день пам’яті перепадає на 28 грудня) шанує пам’ять “14000 Вифлеємських немовлят-мучеників”. Чому цих немовлят так багато? Адже їх навіть не можна вважати мучениками за Христа – вони нічого про Христа не знали. І все-таки цей день пам"яті наповнений глибоким сенсом, що став у наші часи ще більш актуальним.
11 січня 2019
Втеча до Єгипту: проповідь
Стараймося, з одного боку, усвідомити, яке терпіння Син Божий узяв на Себе на початку Свого життя. Це - частина того процесу відкуплення, одна із форм терпіння, якими Він нас освячує, спасає. А з іншого – подумаймо, як ми можемо цю обставину, про яку говорилося, маючи конкретні порівняння, краще зрозуміти, ніж люди тих часів, коли не було біженців, коли не було скитальців, коли кожний міг спокійно жити у своєму домі. Сьогодні ми маємо перед очима тих, про кого говорить Ісус Христос, - чужинців,
10 січня 2019
Пилат та пилатчина (фото)
У рамках проекту "Мистецькі вівторки" настоятель нашого храму о.Віктор Маринчак взяв участь у показі та обговоренні фільму "Роман про Пилата" за романом М.Булгакова "Майстер і Маргарита".
10 січня 2019
Вітаємо!
Вітаємо другого священика нашого храму о.Геннадія з Днем народження! Бажаємо йому всього найкращого у житті, служінні та многая, благая літа. Молимося, щоб Господь послав отцю ще більше сил, терпіння та любові. Хай Бог благословить його на нові звершення заради Церкви та України.
7 січня 2019
о. Віктор Маринчак про Томос та наші випробування (відео)
Символічно, що отримання Томосу співпало з днями, коли ми святкуємо Різдво Христове. Єдина помісна автокефальна Православна Церква України тільки робить перші кроки. Ми лише на самому початку великого тернистого шляху. Попереду чимало випробувань, труднощів та різноманітних спокус. Про історичну подію і що нам належіть робити далі, говорив у Різдвяній проповіді ...
7 січня 2019
Свято у храмі апостола Любові (фото)
Неповторне свято Різдва. Кожного року воно вражає нас особливою, піднесеною молитвою під час Божественної Літургії, нестримною, майже дитячою радістю від співів колядок та веселих привітань. Так було і цього року. Почесні гості, гурти колядників, вертеп від дитячої школи, а на додаток смачний та щедрий солодкий ярмарок. Кожен поніс з собою ...