Поминальні дні. Цвинтарі зачинені.

23 квітня 2020
Починаються поминальні дні, коли ми розділяємо радість Христового Воскресіння з рідними, що відійшли у життя вічне. Проте цьогоріч у зв’язку з карантином ми зможемо відвідати місця вічного спочинку наших рідних на кладовищі дещо пізніше – на Троїцьку батьківську поминальну суботу (6 червня 2020 року). Традиційна Радуниця переноситься на літо у зв’язку з епідемією коронавірусу. 

Насамперед, дорогі нам спочилі люди прагнуть духовного, молитовного єднання. Адже радість, яку ми розділяємо з ними у цей день, полягає у Воскресінні Христовому та вірі в наше входження у нове, вічне життя з Христом. Завершується лише тимчасовий земний шлях людини, а її душа продовжує жити, любити і потребувати нашої турботи, пам’яті та любові. Тому і сенс поминальних днів після Великодня полягає не в пікніках на могилах (що можна часто спостерігати і що суперечить духу поминальних днів!), а в посиленій молитві за наших близьких. Ми підносимо її, єднаючись з усією спільнотою Православної Церкви, частиною якої є й наші спочилі близькі та рідні. Цією молитвою ми стверджуємо подолання страху і скорботи, торжество безсмертної Господньої любові і життя вічного.



Православна Церква України молиться за всіх християн – як живих, так і спочилих: «Бог же не є Бог мертвих, а живих. Бо в Нього всі живі» (Лк. 20: 38). І хоч зараз ми маємо перебувати у своїх оселях, для щирої молитви, яка є найкращим виявом нашої християнської любові, немає жодних перешкод. У цю суботу та наступні за нею дні залишайте онлайн-записки з іменами тих, хто дорогий вашому серцю: спочилих батьків, братів і сестер, друзів, коханих на нашій сторінці у Фейсбуц. Просіть у Господа прощення гріхів померлих і дарування Царства Небесного всім тим, хто продовжує жити у вічності з Богом.

Кладовища у Харкові з 25 квітня до 4 травня тимчасово закриваються.

Нагадуємо, що Богослужіння й надалі проходитимуть з дотриманням правил суворого карантину. Присутніми в церкві можуть бути не більше 10 чоловік, священики та клір. 

Пряму трансляцію Недільної Літургії дивіться на нашому сайті http://bogoslov.kharkov.ua/live/

Допомогти храму ви можете, надіслав гроші на картку через Приват24.
Приватбанк
4149 4390 0091 7074
Маринчак В.А.