Радіймо чуду, яке сталося у цей день

22 грудня 2020
Беззаперечна віра в Бога і незрадлива любов, що долає важкі випробування, – це один із прикладів для нас від подружжя святих Іоакима та Анни, батьків Пречистої Діви Марії. Цього дня ми з глибокою пошаною відзначаємо свято Зачаття праведною Анною Богородиці – довгоочікуваної Дочки, Яка була покликана стати Матір’ю Господа нашого Ісуса Христа та заступницею цілого людського роду.


 
Ми знаємо, що Діва Марія народилася, коли Її батьки були вже на схилі літ. Про життя святих Іоакима та Анни відомо, що вони обоє були знатного роду, вирізнялися побожністю та виявом милосердя до нужденних. Проте, проживши у шлюбі близько п’ятидесяти років, так і не зазнали радості батьківства. Подружжя терпіло презирство і глузування, бо бездітність на той час вважалося ганьбою.

Важко уявити відчай Іоакима, коли одного разу єрусалимський священник не прийняв його приношення, бо бездітний чоловік вважався недостойним. Тоді святий зібрав усю свою волю, смирення і покору та пішов у пустелю, щоби суворою аскезою в усамітненні вимолити в Господа благословіння. Молилася у цей час і його праведна дружина, і їхні благання були почуті. Святій Анні явився архангел Гавриїл зі звісткою, що в них з Іоакимом народиться донька. Так і сталося: за Промислом Божим святе подружжя знову зустрілося в Єрусалимі та зачало доньку, яку нарекли Марією.
Свята Анна стала матір’ю духовно досконалої Діви. Цього б не відбулося, якби вони з чоловіком зневірилися та перестали уповати на Господа, Його силу і любов. Зачаття Діви Марії вкотре нагадує нам про цю абсолютну любов і беззаперечну віру, без яких людина самотня і беззахисна у цьому світі. Ця історія починається зі щирої молитви та самозречення заради вищої цілі. А суть її – початок відліку нового людства, нова сторінка в історії спасіння людини.

Тож радіймо чуду, яке сталося у цей день та подарувало нам Пречисту Богоматір, без Якої не втілився б Спаситель роду людського. У молитві до святих Іоакима та Анни просімо про свободу від спокус, твердість віри та духовне зростання – усе те, що веде нас до спасіння.

Допомогти храму ви можете, надіславши гроші на картку через Приват24.

Приватбанк
4149 4390 0091 7074
Маринчак В.А.

або

5169 3305 1630 1279
РГ ХРАМ СВЯТОГО ІОАНА БОГОСЛОВА