Архіпастирський візит Митрополита Епіфанія: фото

09 жовтня 2019
В рамках першого архіпастирського візиту на Харківщину, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 6 жовтня 2019 року звершив Божественну літургію у храмі святого апостола і євангелиста Іоана Богослова.

Його Блаженству співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Сумський і Охтирський Мефодій, архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, архієпископ Харківський і Ізюмський Афанасій, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Дніпровський і Криворізький Симеон, єпископ Луганський і Старобільський Афанасій, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій, настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак та численне місцеве духовенство.
Цього дня переповнений храм не міг вмістити усіх вірян. Молилися за богослужінням і представники місцевої влади та силових відомств. Зокрема, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Анатолій Бабічев, начальник Управління Служби безпеки України в Харківській області Микола Найдич, начальник Східного територіального управління Національної гвардії України полковник Олег Сахон та начальник Харківського прикордонного загону Роман Гоць. На богослужінні був присутній також Апостольський адміністроатор Харківсько-Запорізької єпархії РКЦ єпископ Станіслав Широкородюк.
На Малому вході Блаженнійший владика нагородив протоієрея Дмитра Шостенка правом носіння митри, а священника Михайла Лівіцького підніс до сану протоієрея. Наприкінці богослужіння Предстоятель помісної Української Православної Церкви звернувся до присутніх зі словом проповіді, в якому, зокрема, розкрив зміст та значення сьогоднішнього Євангельського читання. Його Блаженство також звернув увагу на важливість молитви, уповання на Бога та пам‘ять про посмертну участь людини.
«Кожен із нас має з твердою і непохитною вірою просити у Господа того, що є корисним саме для нашого вічного життя і спасіння. Адже часто людина в першу чергу клопочеться про земне і тимчасове. Однак ми повинні пам‘ятати, що після земного життя наше існування не припиняється», – сказав Митрополит Епіфаній.
«Час земного життя, що дається кожному із нас, є засобом, який ми повинні використати задля наслідування вічного і блаженного життя. Для цього ми маємо молитися до Господа, виконувати заповіді Божі та втілювати Євангельський закон правди і любові. Саме любов є основою нашого життя і свідченням приналежності до вчення Христового», – підсумував Блаженнійший владика.
Після відправи Предстоятель оглянув середню частину собору, де ще тривають ремонтні роботи, відповів на запитання журналістів, а також поспілкувався з представниками місцевого осередку «Пласту».

Прес-служба Київської  Митрополії
Української Православної Церкви (ПЦУ)
https://www.pomisna.info/uk/vsi-novyny/same-lyubov-ye-osnovoyu-nashogo-zhyttya-i-svidchennyam-prynalezhnosti-do-vchennya-hrystovogo-mytropolyt-epifanij/






































Д
якуємо за фото прес-службі Київської Митрополії ПЦУ
більше фото за посиланням 
https://www.pomisna.info/uk/vsi-novyny/same-lyubov-ye-osnovoyu-nashogo-zhyttya-i-svidchennyam-prynalezhnosti-do-vchennya-hrystovogo-mytropolyt-epifanij/