Парафіяльна бібліотека

02 вересня 2020
Одним з осередків парафіяльного життя нашого храму є бібліотека. Кожної неділі після закінчення Літургії (або іноді після «Отче наш») на всіх бажаючих чекає бібліотекар Антоніна Олександрівна Голубінець.
 
Розташувавшись за столиком у притворі, вона охоче знайомить читачів з новинками бібліотеки, пропонує знайдені цікавинки чи просто підбирає літературу за потребою.
Треба сказати, що фонд бібліотеки поповнюється постійно, і наразі складає більше 4 000 примірників. В останні роки проведено модернізацію і самого приміщення – бібліотека розташована у будиночку, біля храму. Створені шафи-стелажі дозволили зручно розташувати різноманітні розділи, серед яких Святе Письмо у різних перекладах і виданнях, твори  Святих отців, катехитична література. В бібліотеці представлений великий розділ української та зарубіжної класики. Нещодавно закуплено більше півсотні книг із серії "Великі українці". Чимало художньої літератури.

Не оминули увагою і діточок – для них є багато книжок різних напрямків: християнські читанки, Дитяча Біблія, а також казки та класична дитяча література. Багато з цих книжок були подаровані бібліотеці парафіянами. Новинки бібліотека має можливість придбати за кошт пожертв вірян (тому звертайте увагу на скриньку, що стоїть на свічному столику).

З особливою любов'ю Антонина Олександрівна показує старі богослужбові книжки та старовинні Євангелія, які також є в фондах. Звичайно, вони не видаються у вільний доступ, але читачі під керівництвом бібліотекаря мають можливість доторкнутися до цих сторінок, над якими молилися ще діди-прадіди (на жаль, точний вік багатьох примірників вже важко встановити).
Наразі у каталозі бібліотеки маємо до двохсот постійних читачів. Але сподіваємось, що з кожним роком ця цифра буде і надалі зростати. В майбутньому є потреба зробити електронний каталог книг, який можна було би розмістити на нашому сайті. Отже, запрошуємо всіх бажаючих до парафіяльної бібліотеки та жертвуємо кошти на придбання нової літератури.









Допомогти храму ви можете, надіславши гроші на картку через Приват24.

Приватбанк
4149 4390 0091 7074
Маринчак В.А.

або

5169 3305 1630 1279
РГ ХРАМ СВЯТОГО ІОАНА БОГОСЛОВА