Фільм про о.Віктора покажуть у Літературному музеї (анонс)

18 травня 2018
У суботу, 19 травня, в рамках Ночі музеїв демонструємо документальний фільм «Ловець душ». Незвичний час, улюблене місце показу, камерна атмосфера і особлива, неперевершена публіка. Кіно про людину, епоху і шлях до свободи. З нами буде герой фільму священик і філолог о.Віктор Маринчак.
Літературний музей (вул.Багалія, 6). Початок о 22.00.


Кінострічка будується на життєвому матеріалі настоятеля нашого храму, відомого харківського філолога і священика о.Віктора Маринчака. Втім, у фільмі йдеться не стільки про головного героя, скільки про певний тип особистості і долі. 
Це фільм про шлях до свободи з кліті тоталітарного суспільства. Про внутрішню катастрофу людини, яка змушена миритися чи співпрацювати з системою, що спричиняє роздвоєння свідомості, палання совісті, блукання лабіринтами долі.
Це шлях через покаяння, через пошуки виходу з безвиході у досвіді історії й культури, через припадання до духовних джерел. Герой має знайти альтернативу пануючому способу існування, знайти осередок свободи й можливість опору і зміцнення в свободі та гідності. Це типовий шлях, що готував багатьох до того, щоб людина була здатна стояти непорушно, здобувати свободу і вже не віддавати її.

Субота, 19 травня, Літературний музей (вул.Багалія, 6). Початок о 22.00.