20 лютого - День пам’яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2019
У середу, 20 лютого 2019 р., в Україні відзначається День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Пам"ятаємо, яку активну участь брали настоятель нашого храму та парафіяни в подіях Революції Гідності. Тому, як завжди, о 18 годині запрошуємо всіх патріотів зустрітися біля Кобзаря, щоб пом’янути Небесну Сотню та пригадати події 20 лютого 2014 року.



Минуло п’ять років з тих трагічних подій. Багато було сказано слів, пролито сліз та висловлено різних емоцій. Винні у вбивстві героїв Майдану досі не покарані, а лицемірство та фальш стосовно цієї теми під час передвиборчих перегонів наштовхує на сумні роздуми. Нам дуже не хотілось би перетворювати цей день у з’ясування політичних позицій, майданчик для агітації або піар влади чи критику опозиції. Таке прохання також висловлювали рідні Героїв Небесної Сотні, для яких 20 лютого 2014 року назавжди залишиться днем скорботи і пам’яті. Дещо повинне залишатись святим, що єднає всіх для кого дорогі ідеали Революції Гідності.
Тому в цьому році ми вирішили не проводити великих мітингів, а зробити біля Кобзаря акцію під умовною назвою «Краще помовчати». Плануємо встановити портрети всіх 107 Героїв Небесної Сотні, запалити лампади, покласти квіти і просто молитовно згадати наших хлопців.
Запрошуємо всіх приєднатись до вшанування Героїв Небесної Сотні у середу, 20 лютого 2019 року, о 18.00 на традиційному місці зустрічі харківського Євромайдану – біля пам’ятника Тарасу.
Вічна пам’ять Героям! Слава Україні!

Зустрічаємось у середу, о 18 годині, 20 лютого 2019 р., біля пам’ятника Кобзарю.