Хресний хід навколо Харкова (анонс)

16 серпня 2016
Оскільки наше місто знаходиться у «жовтій» зоні терористичної загрози, напередодні 25-ї річниці Незалежності України, у неділю, 21 серпня, священики і парафіяни нашого храму вирішили провести хресну ходу навколо Харкова. 
 
Збір учасників біля храму св. Іоанна Богослова (вул.Велика Панасівська, колишня Котлова, 105а)  о 15.30.
Колона рушає близько 16.00 (тому бажано прийти завчасно). Як показує попередній досвід, хода триває близько 4 годин.
Для тих, хто не має власного автотранспорту, будуть замовлені автобуси: тому, будь ласка, запишіться для участі в ході (це необхідно, щоб розрахувати кількість місць).Всі технічні питання щодо участі в ході можна вирішити за телефоном храму 
712-43-23 або  звершувшись  за свічний столик (контактна особа - Лукьяненко Ніна Василівна). 



















За давньою традицією, під час небезпеки прийнято обходити місто хресною ходою, просячи у Бога захисту і охорони.
Під час небезпеки для нашого міста навесні 2014 року громада нашого храму на чолі з настоятелем, отцем Віктором Маринчаком та отцем Генадієм Рохманійком - відновила цю традицію. Проїхавши 94 кілометри по Окружній трасі, вони відслужили молебні практично на кожному в`їзді до міста. Подібні хресні об’їзди звершувалися на протязі 2014-2015 років, коли була реальна загроза для Харкова. На деякий час ми припинили таку практику, але тепер знову є нагальна необхідність об’їхати все місто хресною ходою, просячи у Бога захисту і охорони.

У неділю, 21 серпня, о 16 годині чекаємо всіх на хресну ходу. Колона із автобуса і машин почне рух від Івано-Богословського храму.