У неділю День Матері!

09 травня 2020
В другу неділю травня Україна святкує День Матері. Цього року це свято припадає на 10 травня. Тож хочемо привітати всіх Матусь і Бабусь. Любі наші, щиро бажаємо Вам здоров'я та Божої ласки. Любимо і дякуємо!
 
Свято матері зародилося давно. У 1903 році молода американка з Філадельфії Анна Джарвіс, яка поховала свою матір, звернулася до законодавців з пропозицією присвятити одинь день кожного року вшануванню Матерів. Вона запропонувала це вшанування символізувати кольорами квітів. У кого матір була жива – у цей день мав приколоти до одягу рожеву квітку, а в кого мати померла – білу.
 
В 1914 році Конгрес США прийняв постанову про святкування Дня Матері. В 1929 році спілка українок Галичини звернулася до громадян з пропозицією зробити й у нас цей день святом. 
Це свято повернулось до нас нині й уособлює в собі три найдорожчих образи: матері Божої, матері - України і рідної неньки. І так сталося, що в усьому світі День Матері святкували і святкують у другу неділю травня, саме тоді, коли відроджується природа і земля вкривається різномаїттям квітів.

Ой маю я три матері, та всі три хороші –
Три матері, три квіточки, як три красні рожі.
Перша мати – Непорочна, як лілея біла,
Із Дитятком-Немовлятком, Пречистая Діва.
Друга мати – це найкраща на світі країна,
Земля наша, наша славна Ненька-Україна.
Третя мати – що ж про неї гарного сказати?
Це ласкава, люба, мила, рідна моя мати.
Ой маю я три матері, та всі три хороші,
Три матері, як три квітки, як три красні рожі.


Слово Мати – вічне і неповториме, як світ. Вже 2000 років, як воно освятилось ласкою неба. Земна жінка від Духа Святого народила Сина Божого. Своєю добротою, покорою святістю вознеслася над нами Божа Матір Марія, щоб заступитися за нас, щоб просити сина свого єдинорожного простити наші провини
Перше чудо в Кані повинно зміцнити наше довіря до Прч.Діви Марії. Бачимо, що Ісус не може нічого відмовити своїй Матері, що кожне Її бажання відразу сповнює, та що Ісус більше робить, як Прч.Діва Марія просить. Вона просить вина на весілля, а Ісус творить таку кількість вина, що вона може вистачити молодим на довгий час.
Ісус любить свою Матір і є Їй послушним. Це хороший приклад для нас, іі дітей. Любім же матерів своїх, бо це наказує нам Господь у 5-ій заповіді «Шануй батька свого і матір свою і добре тобі буде, і довголітнім ти будеш на землі, яку Господь Бог твій дає тобі». Отож, нехай наші серця завжди будуть повні любові і шани до наших матерів.